Meistä

Näillä sivuilla kerrotaan suomalaisista digimusiikin ilmiöistä sekä bloggaamisesta. Digimusiikin ilmiöillä tarkoitetaan tässä yhteydessä ilmiöitä, jotka liittyvät sekä itse digimusiikkiin, että tämän musiikkigenren artisteihin. Tämän lisäksi tähän ilmiöjoukkoon katsotaan liittyvän musiikin kuluttamiseen sidoksissa olevia asioita. Tällaisia asioita voivat olla esimerkiksi äänentoistossa käytettävät teknologiat, erilaiset kauppapaikat sekä erilaiset palvelut.

Langattomat äänentoistolaitteet

Myös erilaiset digimusiikin teossa tarvittavat laitteet ovat tällaisia musiikin kuluttamiseen sidoksissa olevia asioita. Sivuillamme kerrotaan esimerkiksi langattomasta äänentoistosta sekä siihen liittyvistä moninaisista mahdollisuuksista. Osa on sitä mieltä, että langaton äänentoisto tulee olemaan tulevaisuuden hittituote ja tämä voi hyvinkin olla totta. Monet käyttäjät tarvitsevat langattomia äänentoistolaitteita, koska kuuntelevat musiikkia runsaasti esimerkiksi makuuhuoneessa. Tämän lisäksi musiikkia kuunnellaan usein kännykällä tai tietokoneella. Tämän vuoksi langattomat äänentoistolaitteet olisivat ensiarvoisen tärkeitä kuuntelukokemuksen tekemiseksi aikaisempaa helpommaksi. Langattomuudesta on puhuttu ja puhutaan paljon myös äänentoiston osa-alueella. Laajamittaisella tasolla tässä tavoitteessa ei kuitenkaan ole vielä onnistuttu ja monet tätä käyttötarkoitusta varten suunnitellut ohjelmistot ovat olleet kankeita käyttää. Helppokäyttöisyys on asiakkaiden kannalta kaiken a ja o, minkä takia langattomista äänentoistolaitteista pitäisikin pyrkiä luomaan mahdollisimman helppokäyttöisiä, jos niistä todella halutaan tulevan tulevaisuuden hittituotteita. Tähän on vielä pitkä matka ja tuotteiden kehittäjillä on vielä monta mutkaa ratkaistavana. Jos kiinnostuit tällaisista aiheista, jatka ihmeessä sivujemme lukemista.

Miten blogata menestyksekkäästi?

Näille sivuille on koottu runsaasti tietoa myös siitä, kuinka blogia on mahdollista pitää menestyksekkäällä tavalla – kuinka blogille voi saada lisää lukijoita ja kuinka blogilla voi myös ansaita lisätuloja. Moni aloittaa blogin rahankiilto silmissään ja saattaa kuvitella, että bloggaamalla voi ansaita helposti suuren summan rahaa. Menestyneimpien bloggaajien blogeja lukemalla bloggaamisesta saattaa saada aivan liian ruusuisen kuvan ja usein unohtuukin, että menestyneen blogin eteen on tehtävä paljon työtä ja vain harva blogi saavuttaa suuresta työmäärästä huolimatta kovinkaan suurta suosiota. Mitä sitten pitäisi tehdä, jotta omasta blogista tulisi suosittu? Kerromme siitä näillä sivuillamme.

Ensinnäkin on tärkeää laittaa oma persoona peliin. Nykyään ei ole enää suosittua pitää blogia, jota kirjoitetaan anonyymisti – tai ainakaan tällaiset blogit eivät yleensä saavuta suurtakaan suosiota persoonattomuutensa vuoksi. Blogien lukijoita kiinnostaa nimenomaan persoona blogin takana sekä tämän persoonan omat ajatukset ja kokemukset. Laita siis rohkeasti oma persoonasi peliin, mutta mieti myös samalla mihin kohtaan vedät yksityisyytesi rajat – mieti tarkkaan, kuinka paljon ja mitä netissä kannattaa paljastaa. Muista, että kerran nettiin kirjoitettua tekstiä tai ladattua kuvaa, on vaikea enää koskaan saada sieltä täysin pois. Varsinkin suosittu sisältö leviää kulovalkean tavoin, etkä enää kohta pysy kärryillä minne kaikkialle jakamasi sisältö on ehditty jakaa. Tämän vuoksi maltti ja pohdinta ovat tärkeitä asioita myös netissä.

Toinen tärkeä asia on verkostoitua muiden bloggareiden kanssa – kommentoi muiden postauksia ja osallistu erilaisiin blogitapahtumiin mahdollisuuksien mukaan – joko verkossa tai livenä. Jättäessäsi kommentteja toisten bloggareiden blogeihin, huolehdi siitä, että kommentin kautta lukijat sekä bloggari itse löytävät helposti blogiisi. Näin saatat saada uusia lukijoita sekä kommentteja omaan blogiisi. Näin verkostosi alkaa muotoutua pikku hiljaa. Toisinaan suosion polulla alkusysäykseksi saattaa riittää jo se, että suosittu bloggari suosittelee blogiasi tai mainitsee sen omassa blogissaan.

Moni haluaisi ansaita blogillaan, mutta tämä ei olekaan aivan niin yksinkertaista kuin ehkä ensin saattaisit luulla. Sinun tulee tuottaa riittävän laadukasta sisältöä, jotta mainostajat olisivat blogistasi kiinnostuneita ja tästä huolimatta kilpailet tarjoamasi mainostilan kanssa useiden erittäin suosittujen blogien kanssa. Jos haluat tietää lisää siitä, miten omasta blogista voi yrittää tehdä suositun, jatka sivujemme lukemista.

Riina on suomibonukset.net auttoi verkkosivuilla. Kiitos avusta!